BİGA İİBF KAMU YÖNETİMİ

Bölümümüz Akademik Personeline AB Erasmus + KA220 Programı Proje Desteği

AB Erasmus + KA220 Yükseköğretim alanında Slovakya Nitra Üniversitesi koordinatörlüğünde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ortak olduğu, Biga İİBF Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eroğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı “Ecology Awareness of Sustainable Green Development: Collaboration of Universities and Local Actors” adlı proje önerisi ECOUNITY Slovak Ulusal Ajansı tarafından 250.000 Euro bütçe ile desteklenmeye değer bulunmuştur. Projenin diğer ortakları Rijeka Üniversitesi (Hırvatistan), Bükreş Politeknik Üniversitesi (Romanya), Lodz Üniversitesi (Polonya), Mellis Eğitim Teknolojileri (Türkiye) ve BirdLife Slovensko Çevre Derneği (Slovakya)’dır.

Proje araştırma ekibinde ayrıca İİBF öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Didem Saygın (Kamu Yönetimi), Arş. Gör. Kendal Deniz (Maliye) ve Arş. Gör. Yağmur Ekim Yılmaz (Kamu Yönetimi) yer almaktadır. Toplamda 2 yıl sürecek olan proje, üniversiteler ile yerel aktörleri sürdürülebilir çevre yönetimi alanında iş birliğine hazırlamayı, öğretim programı ve proje faaliyetleri kapsamında üniversite ile yerel aktörleri bir araya getirerek güçlü bir paydaşlık ilişkisini geliştirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca proje kapsamında İİBF’de eğitim gören üniversite öğrencilerinin yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile daha efektif olarak nasıl çalışabileceklerinin cevapları aranacak ve öğrencilerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesinde daha aktif katılımları sağlanacaktır.