Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
BİGA İİBF KAMU YÖNETİMİ

Kurumsal Bilgiler

3 Temmuz 1992 tarihinde, 3837 sayılı Kanun ile kurulan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 1992-1993 Eğitim-Öğretim yılında Trakya Üniversitesi'nden devredilen Çanakkale Eğitim Fakültesi, Çanakkale Meslek Yüksekokulu ve Biga Meslek Yüksekokulu ile eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. 1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 18 Fakülte, 4 Yüksekokul, 13 Meslek Yüksekokulu ile beraber üniversitemiz toplam 36 eğitim birimine ulaşmıştır. Bunların yanı sıra; Türkiye’nin en iyi kütüphanelerinden birisine sahiptir. Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi içinde ayrıca bir Kütüphane, hobi bahçesi, Entelektüel Etkinlik Merkezi ve Kapalı Spor Salonu da bulunmaktadır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde 1994 yılında kurulan Kamu Yönetimi Bölümü günümüzde, Kentleşme ve Çevre Sorunları, Yönetim Bilimleri, Hukuk Bilimleri ile Siyaset ve Sosyal Bilimler olmak üzere toplam dört anabilim dalı ile öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Bölüm, 4 yıllık Lisans eğitimi ve isteğe bağlı 1 yıllık yabancı dil eğitimi içermektedir. Bölüme bağlı tezli ve tezsiz yüksek lisans programları ile doktora programı bulunmaktadır.

MİSYON VE VİZYONUMUZ

Misyon: Eğitim verdiği lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde kamu sektörüne üstün yönetici niteliklerine sahip elemanlar yetiştirmek, akademik gelişime katkıda bulunacak çalışmalar üretmek ve üretilen bilgiyi ilgili sektörler ile paylaşmaktır. Eğitim gören öğrencilerin kamu yönetimi alanında gerekli alt yapıyı azami düzeyde almasını sağlamak ve bu yolda çaba göstermektir.

Vizyon: bilim ve teknoloji göz ününde bulundurularak, araştırma, yayım ve öğrenim hizmetleriyle bölgesel, ulusal ve uluslararası konularda alanında rekabet gücüne, ekip çalışması ve katılımcı yönetim anlayışına sahip tercih edilen bir anabilim dalı olmaktır.

AMAÇ VE HEDEFLERİMİZ

 

Amaçlar: Kamu Yönetimi Bölümünün amaçları, kar amacı gütmeyen bir yerde kamu hizmetlerinin eşitliğini, adaletini, güvenliğini, verimliliğini ve etkinliğini, demokratik değerler çerçevesinde geliştirmektir. Öğrencilerin idari, siyasi ve hukuki konularda uygulamalı olarak bilgi edinmesi ve yönetim bilimi alanındaki tarihsel gelişmeleri takip ederek değerlendirme yapabilme becerisini kazanmasını sağlama amacı ön plandadır.

Hedefler: Kamu Yönetimi Bölümü, ülkede idari yargı hakimliği, kaymakamlık, uzmanlık, müfettişlik, mülki idare amirliği gibi kadrolarda istihdam sağlayacak bireyler yetiştirmeyi, Sayıştay, Rekabet Kurumu ve benzeri kamu kurumlarının yurtiçi ve yurtdışı birimlerinde çalışabilecek yeterliliğe sahip öğrenciler mezun etmeyi hedef olarak belirlemektedir.

Bölüm mezunlarını kamu ve özel sektöre ait banka, sigorta şirketleri, factoring kuruluşları gibi finans sektörü ile ilgili alanlar ve diğer sektörlerin farklı departmanlarında çalışabilecek düzeye getirebilmeyi, yönetim konusunda edinilen bilgiler neticesinde geleceğin yöneticilerini yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Kamu Yönetimi Bölümü, Kamu yönetiminin asli unsurlarından biri olan insan gücünün yetiştirilmesini, bu yolda yöntemleri ve kurumsal yapıları öğrenciye yeterince anlatmayı ve özümsetmeyi hedeflemektedir.

ÖĞRENCİ SAYILARIMIZ

2022-2023 Öğrenci Sayıları

 
Lisans  327(NÖ) – 203(İÖ) = 530
Tezli Yüksek Lisans 82
Tezsiz Yüksek Lisans (İÖ) 1
Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans 175
Doktora 15

 

ÖĞRENCİLER İÇİN ORYANTASYON